Açılış, Protokol Konuşmaları (9:30-10:00)
Nebi KOCA (Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi)
Faik EFE (Siirt Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı)
Zir. Yük. Müh. Ergün DEMİRHAN (Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü)
Aykut ANİÇ (DİKA Genel Sekreteri)
Prof. Dr. Nihat ŞINDAK (Siirt Üniversitesi Rektörü)
10:00- 10:20 Çay kahve ikramı
1. Oturum: 10:20-12:00 Oturum Başkanı: Prof. Dr. Levent AYDIN
10:20-10:45 Prof. Dr. Levent AYDIN
Bal Arısı Sağlığı
10:45-11:10 Doç. Dr. Aziz GÜL
Türkiye’de Yerli Bal Arısı Kaynakları ve Islah Çalışmaları
11:10-11:35 Doç. Dr. Mahir Murat CENGİZ
Ana Arılarda Kaliteyi Etkileyen Yetiştirme Faktörleri ve Kalite Kontrol Parametreleri
11:35-12:00 Prof. Dr. Erkan DÜZ
Yılların Tecrübesiyle Arıcılık: Akademik Perspektifler ve Pratik Uygulamalar
12:00-13:30 Öğlen Arası
2. Oturum: 13:30-15:15 Oturum Başkanı: Doç. Dr. Abdullah BAYCAR
13:30-13:45 Veteriner Hekim Kenan ASLANTEPE (Neobee Şirket Sahibi)
Arı Beslemesinde Protein'in Önemi
13:45-14:00 Doç. Dr. Mehmet FİDAN
Siirt İli Florası ve Arıcılık Potansiyeli
14:00-14:15 Doç. Dr. Abdullah BAYCAR
Apiturizm ve Siirt İli Potansiyeli
14:15-14:30 Doç. Dr. Özgül GÜLAYDIN
Siirt İlinde Bulunan Arıcılık İşletmelerinde Nosemosisin PCR ile Belirlenmesi
14:30-14:45 Dr. Öğr. Üyesi Ayfer FINDIK
Siirt İlindeki Bal Arısı Kovanlarında Varroa Destructor Paraziti ve Deforme Kanat Virüsünün Durumu
14:45-15:00 Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KİBAR
Türkiye'nin Koloni Sayısı ile Koloni Başına Düşen Bal ve Balmumu Üretimi Bakımından Değerlendirilmesi
15:00-15:15 Soru- cevap
15:15-15:30 Çay kahve ikramı
Proje Fikri Geliştirme Oturumu 15:30-16:30
Oturum Başkanları: Doç. Dr. Aziz GÜL- DİKA Temsilcisi
15:30-16:30
Prof. Dr. Levent AYDIN
Prof. Dr. Erkan DÜZ
Doç. Dr. Aziz GÜL
Doç. Dr. Mahir Murat CENGİZ
Aykut ANİÇ
Muzaffer Yıldırım
16:30-17:00 Çalıştay Değerlendirmesi ve Sonuç Raporu ve kapanış